Bertina

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Sinds 2016 werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf Bertina Mulder Tekst & Redactie.
Daarnaast ben ik ruim 25 jaar mede-eigenaar geweest van een huisartsenpraktijk, waarbij mijn focus lag op beleid, kwaliteit en personeelszaken. Inmiddels heb ik de mogelijkheid om me volledig op mijn schrijfwerk richten.

Webredacteur en tekstschrijver
Ik ben gespecialiseerd in het analyseren, inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site en let ik erop dat bij wijzigingen de inhoud op elkaar blijft afgestemd. Ook ben ik beschikbaar als tekstschrijver. Ik kan op basis van een bulletlijst met feiten een effectieve tekst schrijven of ik kan jouw tekst analyseren en waar nodig herschrijven om hem prettig leesbaar en doeltreffend te maken. Mijn doel is te zorgen dat jouw boodschap goed is afgestemd op de doelgroep die je voor ogen hebt. Lees meer

Auteur
Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 publiceerde ik mijn debuutroman Wisselwerking. In maart 2018 verscheen mijn psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als titel De rode magneet. Mijn derde boek De Veluwse verdwijning kwam in september 2019 uit. Ook schreef ik een kort verhaal voor de bundel De Wadden in vogelvlucht, die in november 2021 uitkwam. Deze verhalen spelen zich allemaal af op de Wadden(eilanden).
Mijn nieuwste boek heet De IJsselbrief. Deze roman verscheen in juni 2023 en wordt uitgegeven door Uitgeverij Neckar. Het is beschikbaar als paperback, luisterboek en e-book. Thema’s in dit verhaal zijn filosofie en dementie.
Ik schrijf ik aan een nieuw boek dat de werktitel ‘Toegevoegde waarde’ kreeg. Het verhaal wordt een kruising tussen een roadtrip en een ruilspel. Tussendoor publiceerde ik een aantal korte verhalen, waaronder het prijswinnende Geesteskind en ‘Thuisfront’, dat verscheen in de bundel Verraad van Uitgeverij LetterRijn.

Auteursfoto: © Joke Schut