Bertina

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield mij met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Nu werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf  Bertina Mulder Tekst & Redactie. Ook doe ik allerlei werkzaamheden voor onze huisartsenpraktijk in Emst, zoals personeelszaken en andere administratieve taken die horen bij een eigen onderneming.

Webredacteur en tekstschrijver
Ik ben gespecialiseerd in het analyseren, inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site en let ik erop dat bij wijzigingen de inhoud op elkaar blijft afgestemd. Daarnaast ben ik op verschillende manieren inzetbaar als tekstschrijver. Ik kan op basis van een bulletlijst met feiten een effectieve tekst schrijven of ik kan jouw tekst analyseren en waar nodig herschrijven om hem prettig leesbaar en doeltreffend te maken. Mijn doel is te zorgen dat jouw boodschap goed is afgestemd op de doelgroep die je voor ogen hebt. Lees meer

Klik op foto voor auteursfilmpje

Auteur
Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 publiceerde ik mijn debuutroman Wisselwerking. In maart 2018 verscheen mijn psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als titel De rode magneet. Mijn derde boek De Veluwse verdwijning verscheen in september 2019. Het is een misdaadroman die geïnspireerd is op een opvallende rouwadvertentie uit De Stentor. Het verhaal speelt zich tegen het decor van de sfeervolle Veluwe.
Ook schreef ik een kort verhaal voor De Wadden in vogelvlucht, die in november 2021 uitkwam. Dit is een bundel met verhalen die zich allemaal afspelen op de Wadden(eilanden). Van elk verkocht boek gaat 1 euro naar de Stichting Texel Vogeleiland. Op dit moment werk ik aan een nieuwe roman, genaamd De IJsselbrief (werktitel).

Auteursfoto: © Chris van Houts