OVER BERTINA

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield mij met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Nu werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf, Bertina Mulder Tekst & Redactie’.
Ik ben geen websitebouwer of IT’er, maar houd mij vooral bezig met het inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site. Ik vind het leuk om met verschillende soorten mensen te sparren om tot een goed resultaat te komen, zoals IT’ers, grafisch vormgevers, gebruikers van de site en bestuurders. Iedereen heeft zo zijn specifieke inzichten die heel interessant en bruikbaar zijn.
Het voordeel van mijn vak is dat ik op alle plekken met een internetverbinding mijn werk kan doen, zelfs vanuit het buitenland. Dat maakt mij flexibel inzetbaar en jaarrond bereikbaar voor vragen en opdrachten.

Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 publiceerde ik mijn debuutroman Wisselwerking. In maart 2018 verscheen mijn psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als titel De rode magneet.