Bertina

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Sinds 2016 werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf Bertina Mulder Tekst & Redactie.
Daarnaast ben ik ruim 25 jaar mede-eigenaar geweest van een huisartsenpraktijk, waarbij mijn focus lag op beleid, kwaliteit en personeelszaken. Inmiddels heb ik de mogelijkheid om me volledig op mijn schrijfwerk richten.

Webredacteur en tekstschrijver
Ik ben gespecialiseerd in het analyseren, inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site en let ik erop dat bij wijzigingen de inhoud op elkaar blijft afgestemd. Ook ben ik beschikbaar als tekstschrijver. Ik kan op basis van een bulletlijst met feiten een effectieve tekst schrijven of ik kan jouw tekst analyseren en waar nodig herschrijven om hem prettig leesbaar en doeltreffend te maken. Mijn doel is te zorgen dat jouw boodschap goed is afgestemd op de doelgroep die je voor ogen hebt. Lees meer

Auteur
Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 publiceerde ik mijn debuutroman Wisselwerking. In maart 2018 verscheen mijn Marsthriller De rode magneet. Mijn derde boek De Veluwse verdwijning kwam in september 2019 uit.
Mijn nieuwste boek heet De IJsselbrief. Deze roman verscheen in juni 2023 en wordt uitgegeven door Uitgeverij Neckar. Het is beschikbaar als paperback, luisterboek en e-book. Thema’s in dit verhaal zijn filosofie en dementie. De IJsselbrief is genomineerd voor de shortlist van de Valentijnprijs.
Nu schrijf ik aan een nieuwe roman die als voorlopige titel Toegevoegde waarde kreeg. Het verhaal wordt een kruising tussen een roadtrip en een ruilspel. Tegelijkertijd volg ik Willy en poes Jamy, die eind april 2024 vertrekken voor een wandeltocht van Hoek van Holland naar Nice. Het is de bedoeling dat ik hun avonturen vastleg in een boek.
Tussendoor publiceerde ik verschillende korte verhalen, waaronder Muibui voor de bundel De Wadden in vogelvlucht, het prijswinnende Geesteskind en het spannende verhaal Thuisfront, voor de bundel Verraad van Uitgeverij LetterRijn.

Auteursfoto: © Joke Schut