Bertina

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Nu werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf  Bertina Mulder Tekst & Redactie. Ook doe ik allerlei werkzaamheden voor onze huisartsenpraktijk in Emst, zoals personeelszaken en andere administratieve taken die horen bij een eigen onderneming.

Webredacteur en tekstschrijver
Ik ben gespecialiseerd in het analyseren, inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site en let ik erop dat bij wijzigingen de inhoud op elkaar blijft afgestemd. Daarnaast ben ik op verschillende manieren inzetbaar als tekstschrijver. Ik kan op basis van een bulletlijst met feiten een effectieve tekst schrijven of ik kan jouw tekst analyseren en waar nodig herschrijven om hem prettig leesbaar en doeltreffend te maken. Mijn doel is te zorgen dat jouw boodschap goed is afgestemd op de doelgroep die je voor ogen hebt. Lees meer

Auteur
Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 publiceerde ik mijn debuutroman Wisselwerking. In maart 2018 verscheen mijn psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als titel De rode magneet. Mijn derde boek De Veluwse verdwijning kwam in september 2019 uit. Ook schreef ik een kort verhaal voor de bundel De Wadden in vogelvlucht, die in november 2021 uitkwam. Deze verhalen spelen zich allemaal af op de Wadden(eilanden).

Mijn nieuwste boek heet De IJsselbrief. Deze roman is op 4 juni 2023 verschenen en wordt uitgegeven door Uitgeverij Neckar. Thema’s in dit verhaal zijn filosofie en dementie.

Auteursfoto: © Joke Schut