Wisselwerking is als boek en e-book te bestellen via alle reguliere boekhandels en online kanalen. Het boek (ISBN 9789492179548) kost € 17,95 + € 3,90 verzendkosten (in NL). Het e-book kost € 7,95 (ISBN 9789492179555). In verband met de hoge commissies (tot 45%) gaat de voorkeur uit naar bestellen via info@bertinamulder.nl. Bestel je het papieren boek, dan is in overleg ook een gesigneerd exemplaar mogelijk. Heb je Wisselwerking elders gekocht en wil je het alsnog laten signeren? Laat het per mail weten, dan proberen we wat te regelen.

Het verhaal
De roman Wisselwerking gaat over Sjoerd, een student journalistiek die voor zijn afstudeerproject een flashmob organiseert. Deze flasmob, een kortdurende muziek- en dansact in de stad, wordt geregistreerd met de cameradrone van zijn vriend Zom. Sociale media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op hetzelfde plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten, zoals hun persoonlijke zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk komen ze er achter dat ze meer met elkaar verbonden zijn dan ze wisten.

Thema’s
Dit verhaal toont hoe de oplossing voor een probleem wel eens uit een andere hoek kan komen dan je verwacht, niet per se vanuit je eigen (denk)wereld. De ene keer kan techniek hulp bieden, de andere keer heb je meer aan scherpe observatie of goede communicatie. Daarnaast spelen ook thema’s als pesten op school en diversiteit een rol.

Recensies
Als je Wisselwerking gelezen hebt en het een mooi verhaal vindt, wil je dan een recensie plaatsen op je blog of een boekensite, zoals bol.com? (NB bij Bol.com duurt het een paar dagen voordat je tekst zichtbaar is). Als je recensies van anderen wilt lezen, dan kan dat op deze pagina: Lezers over Wisselwerking

Schrijven op Curaçao
Bertina verbleef vanaf augustus 2014 een halfjaar op Curaçao, waar ze de eerste versie van Wisselwerking schreef. In 2016 – het nationale Jaar van het Boek – kwam haar debuut uit. Op 27 november 2016 vond in haar geboortedorp Winterswijk de officiële boeklancering plaats, in de boekhandel van Veronie Snijder-Kramer (Veronie maakte in 2014-2015 deel uit van het boekenpanel van De wereld draait door).
Tijdens het voorjaar van 2017 verbleef Bertina opnieuw op Curaçao om te schrijven, dit keer aan ‘De rode magneet’ (werktitel), een thriller rondom de eerste bemande missie naar Mars.