Bundel ‘Verraad’

Cover verhalenbundel 'Verraad'

Met haar korte verhaal Het thuisfront, dat is opgenomen in de bundel Verraad (2023), maakt Bertina Mulder weer een uitstapje naar het spannende genre. De bundel bevat 25 spannende verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Twintig auteurs zijn geselecteerd via een verhalenwedstrijd en vijf auteurs – waaronder Bertina – deden op uitnodiging van de uitgeverij mee.

Boek: ISBN 9789493192836, prijs € 19,- ex. porto (€ 4,50 in NL).
E-book: ISBN 9789493192843, prijs € 5,99.
Bestel boek: naar webwinkel Uitgeverij Neckar.
Bestel een gesigneerd boek via Bertina Mulder: bestelformulier boeken.
Bestel e-book: te koop via je favoriete online boekhandel.

Over de bundel
Verraad kent vele vormen. In deze bundel, die het resultaat is van de jaarlijkse verhalenwedstrijd van uitgeverij LetterRijn, komen er vele aan bod. Soms gaan mensen letterlijk over lijken om geheimen te bewaren. Het verraad manifesteert zich op het brede gebied van hoogverraad tot ontmaskering en haalt het slechtste in mensen naar boven. Dit zijn de verhalen die je kunt terugvinden in deze bundel, al passeren lang niet alle varianten de revue. Lees preview

Over ‘Het thuisfront’
Voor deze bundel schreef Bertina het spannende verhaal ‘Het thuisfront’, dat net als de 24 andere verhalen als thema Verraad heeft. Hieronder meer over haar bijdrage:
Rafita, een jonge vrouw die vanwege haar handicap vanuit huis werkt, is online rechercheur voor de opsporingsdienst van de Voedsel- en Warenautoriteit. Samen met haar collega’s – ‘hunters’ die zowel online als in het veld actief zijn – jaagt ze op een maffiabende die regulier geslacht rundvlees als halal in de markt zet en daarmee miljoenen verdient. Wanneer het net zich om de criminelen begint te sluiten, komt Rafita’s thuissituatie onder druk te staan. Dit heeft niet alleen effect op haarzelf, maar ook op haar vrouw Fay en hun zoontje Jari. Wie frustreert het onderzoek, waardoor subject nummer 1, de geheimzinnige leider van de bende, alsmaar buiten beeld blijft?

De auteurs
De bundel Verraad bevat spannende verhalen van de volgende Nederlandse en Vlaamse schrijvers: Angelique Suijdendorp, Karel Bedert, Lilian Steenvoorden, Kitty Huijbers, Theone Joostensz, Melina Ekic, Ellen Kusters, Carolijn Toren, Erik van der Velden, Gert-Jan van den Bemd, Marieke Jongejan, Gerry Neuray, Karin Bisschops, Alain De Lannoy, Michiel van den Berg, Theo-Henk Streng, Daniëlle Stege, Sietse Postman, Eveline van Dienst, Charlotte en de op uitnodiging schrijvende LetterRijn-Neckar-auteurs: Rob Bakker, Franziska Weissenbacher, Bertina Mulder, Melissa Skaye en Luc Vos.