De Wadden in vogelvlucht

Bertina Mulder behoort tot de groep van 13 Nederlandse auteurs die een kort verhaal mochten schrijven voor de bundel De Wadden in vogelvlucht (2021). Deze verhalenbundel is de derde in de serie Eilandverhalen, die allemaal als thema de Wadden(eilanden) hebben. Ze worden daarom ook wel Waddenbundels genoemd.

De serie is een initiatief van bestsellerauteur Marelle Boersma (oprichter van de Online Schrijfschool en schrijver van de populaire Vertrekthrillers). Van elk verkocht exemplaar (€ 14,95 ex. porto) werd 1 euro gedoneerd aan een goed doel dat een relatie heeft met de Wadden en de natuur, bij deze bundel is dat de Stichting Texel Vogeleiland.

De schrijvers, van wie velen al één of meerdere boeken en verhalen hebben gepubliceerd, kwamen in juni 2021 bijeen op Texel om research te doen en te schrijven aan hun korte verhalen. Het was een inspirerende midweek, waarbij veel werd gespard over elkaars verhalen en de techniek van het korte verhaal aan de orde kwam. Bertina’s bijdrage aan de bundel heet Muibui.

Op zaterdag 27 november 2021 was de officiële presentatie van de bundel. Het boek is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel, bij Droomvallei Uitgeverij en bij de afzonderlijke schrijvers. Een door Bertina Mulder gesigneerd exemplaar is te bestellen via info@bertinamulder.nl of via het bestelformulier op deze site (porto € 4,50 in NL).
Andere titels in de serie Eilandverhalen zijn Paal 15 (2018), Aangespoelde verhalen (2019), Windkracht 15 (2022) en Voetsporen (2023).