Wisselwerking

De roman ‘Wisselwerking’ (2016) is als paperback en e-book te bestellen via alle reguliere boekhandels en online kanalen. De voorkeur gaat uit naar bestellen via het bestelformulier. Bestel je het papieren boek, dan is ook een gesigneerd exemplaar mogelijk.

  • Paperback ISBN 9789492179548 voor € 16 ex. porto (= € 4,50 in NL)
  • E-book ISBN 9789492179555 voor € 3,95

Het verhaal
‘Wisselwerking’ gaat over Sjoerd, een student journalistiek die voor zijn afstudeerproject een flashmob organiseert. Deze flasmob, een kortdurende muziek- en dansact in de stad, wordt geregistreerd met de cameradrone van zijn vriend Zom. Sociale media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op hetzelfde plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten, zoals hun persoonlijke zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk komen ze er achter dat ze meer met elkaar verbonden zijn dan ze wisten.

Thema’s
Dit verhaal toont hoe de oplossing voor een probleem wel eens uit een andere hoek kan komen dan je verwacht, niet per se vanuit je eigen (denk)wereld. De ene keer kan techniek hulp bieden, de andere keer heb je meer aan scherpe observatie of goede communicatie. Daarnaast spelen ook thema’s als pesten op school en diversiteit een rol.

Recensies
Als je ‘Wisselwerking’ gelezen hebt en het een mooi verhaal vindt, wil je dan een recensie plaatsen op je blog of een boekensite, zoals bol.com? (NB bij Bol.com duurt het een paar dagen voordat je tekst zichtbaar is). Lees hier de recensies van andere lezers: Lezers over Wisselwerking.