DE VELUWSE VERDWIJNING

De misdaadroman De Veluwse verdwijning verschijnt op 28 september 2019. Het verhaal is geïnspireerd op een opvallende rouwadvertentie in dagblad de Stentor.

  • Boek: ISBN 9789492883780, prijs € 15,- ex. verzenden (€ 4,35 in NL)
  • E-book: ISBN 9789492883896, prijs € 5,-.

Zowel boek als e-book zijn vanaf 28 september 2019 te koop via de reguliere (online) boekhandels. Gesigneerde exemplaren kunnen besteld worden via het mailadres van de auteur (info@bertinamulder.nl) of via het bestelformulier op deze website.

Over het verhaal
Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante. Het verhaal speelt zich af in het sfeervolle decor van het Veluwse landschap.

De achtergrond van het verhaal
Bertina Mulder heeft zich bij het schrijven van De Veluwse verdwijning laten inspireren door een opvallende rouwadvertentie in dagblad de Stentor. Het ging om een vrouw die recent weduwe was geworden. De tekst was geschreven in de ik-vorm en de dagtekening van het bericht was gelijk aan haar sterfdatum. Ze schreef dat ze ‘verdrietig en teleurgesteld afscheid nam van het leven’. Onderaan stonden niet de verwachte namen van familieleden, een uitvaartdienst of een correspondentieadres, maar wél de namen van haar katten; tot Bertina’s verbazing stond óók daarachter weer een recente sterfdatum. Het rouwbericht riep tal van vragen op. Was het een gekozen dood? Hadden haar verdriet en teleurstelling te maken met het overlijden van haar echtgenoot en haar katten of speelde er iets anders? Had ze wel zelf de tekst opgesteld? Die laatste vraag triggerde Bertina tot het schrijven van dit misdaadverhaal. Want stel dat iemand anders het bericht had geplaatst, iemand met slechte bedoelingen? Iedereen kan een rouwadvertentie in de krant laten zetten, daar hoef je geen akte van overlijden voor te laten zien. Zo kun je jezelf of een ander van de ene op de andere dag ‘doodverklaren’. Als er geen lichaam wordt gevonden en de betreffende persoon wordt ook niet als vermist opgegeven, dan zullen maar weinig mensen twijfelen aan diens dood.
In De Veluwse verdwijning gaat Teus, de neef en enige nabestaande van het echtpaar, samen met zijn vriendin Babs op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze rouwadvertentie. Het verhaal speelt zich af in het sfeervolle decor van het Veluwse landschap rondom Epe. De Veluwse verdwijning wordt net als Bertina’s vorige boeken uitgegeven via uitgeverij Paris Books.

Boekpresentatie op 28 september 2019
De officiële boekpresentatie vindt plaats bij Brasserie Floor in Epe, op zaterdagmiddag 28 september 2019. Lees meer over de boekpresentatie.
Ben je recensent of boekenblogger en wil je een recensie-exemplaar aanvragen? Neem dan even contact op met Bertina Mulder via info@bertinamulder.nl.