‘De rode magneet’ door de ogen van scifi-liefhebbers

Dat het onderwerp van ‘De rode magneet’, een reis naar Mars, de aandacht van scifi-liefhebbers zou trekken was een kwestie van tijd. Zelf noemt Bertina het een psychologische thriller. Marjolein en Janneke, ambassadeurs van de Hebban Scifi & Fantasy Club van 10, waren benieuwd of het boek door het thema ook een sciencefiction kant zou hebben.
Marjolein: ‘Nee, ik vind het totaal niet in ons genre passen. Echter vind ik het wel een hartstikke goed geschreven boek. Het las lekker weg en hield mij in zijn greep. De woorden “psychologische thriller” die op de voorkant staan kloppen wel.’
Janneke: ‘Ik had meer sciencefiction verwacht. Deels past het goed in ons genre maar ik denk dat het een betere aansluiting had gevonden bij het spannende genre en dan inderdaad de wat meer psychologische hoek. Ook is het, vind ik, een aanrader als je van ruimtevaart houdt. Net als Marjolein vond ik het wel een ontzettend goed geschreven boek, Bertina Mulder weet je van begin tot einde geboeid te houden en maakt van het boek een echte pageturner.
Lees de duorecensie