Boekpresentatie ‘De rode magneet’ in Zwolle

UITNODIGING BOEKPRESENTATIE

Bertina Mulder lanceert op 8 maart 2018 haar psychologische thriller ‘De rode magneet’ bij Waanders In de Broeren in Zwolle. Iedereen is van harte welkom. Het verhaal speelt zich af rondom de eerste bemande missie naar Mars.

Boekpresentatie in Zwolle
Op donderdag 8 maart vindt van 19.00 tot 20.30 uur de boekpresentatie plaats in de brasserie van ‘Waanders In de Broeren’ in Zwolle. Iedereen is welkom, toegang is gratis. Aanmelden kan via info@bertinamulder.nl. Na de ontvangst met een drankje vertelt Bertina iets over haar schrijfproces en reikt zij het eerste exemplaar uit. Daarna is er gelegenheid om het boek te laten signeren. Vanaf 9 maart is ‘De rode magneet’ verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen, zowel paperback als e-book).

Inspiratie
Bertina vond haar inspiratie voor ‘De rode magneet’ in de Marsmissies die op dit moment worden voorbereid door o.a. NASA, SpaceX, ESA en Mars One. Slechts eens in de 26 maanden doet zich de mogelijkheid voor een ruimtevaartuig naar Mars te sturen en voor NASA is het op 5 mei weer zover: dan heeft de organisatie een launch opportunity van vijf weken om haar ‘InSight Mars lander te lanceren. Mee op reis gaat een chip met de namen van 2,4 miljoen aardbewoners. Een van hen is de schrijfster Bertina Mulder.

Aantrekkingskracht
De titel van de thriller refereert aan de aantrekkingskracht die de rode planeet op de mens heeft. Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de Marsreis die in het verhaal een hoofdrol spelen. Het boek is geen pure sciencefiction, want wie googelt op ‘bemande reis Mars’ zal zien dat de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn. SpaceX noemt zelfs het jaar 2024, slechts zes jaar vanaf nu.

Wat is echt?
Het verhaal beschrijft vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, die naar Mars vertrekken om een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via het commerciële tv-programma ‘De Rode Magneet’, maar de beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden. Wat is echt en wat niet? Voor- en tegenstanders van de kolonisatie roeren zich. Zijn de problemen die zich voordoen tijdens de reis een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico’s? Of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land?

Samenwerking
Bertina kreeg informatie over Mars(reizen) van medewerkers van SpaceX en ESA/ExoMars. Joris van Casteren, auteur van het non-fictieboek ‘Mensen op Mars’, was Bertina’s manuscriptbegeleider tijdens het schrijfproces. Charles Kuijpers, recensent van honderden boeken, was haar sparringpartner en redacteur in de afrondende fase van het verhaal.

Over de auteur
Bertina Mulder (Winterswijk, 1962) woont in het Veluwse dorp Emst. Zij heeft een achtergrond in de online communicatie en is eigenaar van ‘Bertina Mulder Tekst & Redactie. In 2016 debuteerde ze met de roman ‘Wisselwerking’, ‘De rode magneet’ is haar thrillerdebuut. Beide boeken worden uitgegeven via Paris Books.

Bekijk de boektrailer
Lees meer over ‘De rode magneet’