Winnaar Jeannette Maas over ‘De rode magneet’

Jeanette Maas won via ‘Thrillers and More’ een gesigneerd exemplaar van De rode magneet. Ze heeft het inmiddels gelezen en ze geeft hieronder haar mening.

‘Enige tijd geleden was ik een van de gelukkige prijswinnaars van het boek ‘De rode magneet’ van Bertina Mulder! Nog wel gesigneerd, helemaal super! Tijdens mijn vakantie heb ik het boek gelezen en wil er dan graag een recensie over schrijven.

Allereerst lees je het verhaal in een fijne en prettige schrijfstijl! Vier astronauten, 2 vrouwen en 2 mannen gaan na een voorbereiding van 6 jaar dan na een mooi beschreven lancering de ruimte in naar Mars. Hun reis naar Mars wordt gevolgd en uitgezonden via een commerciële tv-zender, het programma heet De Rode Magneet. Sommige beelden worden gemanipuleerd. Tijdens hun ruimte reis blijkt er toch meer lichamelijk en psychisch van de bemanning wordt gevergd dan aanvankelijk verwacht en wordt Li-An ziek. Wat is er aan de hand met haar?
De 2 mannelijke astronauten Chris en Justin zijn al lang vrienden en denken elkaar goed te kennen. Echter wat schuilt er achter Chris zijn strakke gezicht. De bemanning zit 24 uur dicht bij elkaar en de spanning loopt dan ook op. Alleen in de slaapcabines hebben de astronauten privacy, hier worden geen beelden gemaakt voor de tv-uitzending. Ook op de aarde gebeurt nog van alles, wat heeft Fascolon, een actiegroep die tegen de kolonisatie met de gebeurtenissen in het ruimteschip te maken?
Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld waardoor het spannend blijft. Wel is de identiteit van de dader al vrij snel duidelijk in het boek, toch blijft het spannend en boeiend.
Er zit een mooie afwisseling in het boek en ik zag het beeld op Mars zo voor me, het was heel mooi beschreven.’