OVER BERTINA

Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield mij met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Ook deed ik drukwerkbegeleiding, redigeerde ik (beleids)teksten en was ik betrokken bij de organisatie van evenementen. Nu ben ik werkzaam als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur. In 2016 startte ik mijn eigen bedrijf ‘Bertina Mulder Tekst & Redactie’. Daarnaast ben ik praktijkmanager bij Huisartspraktijk Wiechers in Emst. Ik ben geen websitebouwer of IT’er, maar houd mij vooral bezig met het inrichten, vullen en bijhouden websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site. Ik vind het leuk om met verschillende soorten mensen te sparren om tot een goed resultaat te komen, zoals IT’ers, grafisch vormgevers, gebruikers van de site en bestuurders. Iedereen heeft zo zijn specifieke inzichten die heel interessant en bruikbaar zijn. Het voordeel van mijn vak is dat ik op alle plekken met een internetverbinding mijn werk kan doen, zelfs vanuit het buitenland. Dat maakt mij flexibel inzetbaar en jaarrond bereikbaar voor vragen en opdrachten.

Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 verscheen mijn debuutroman Wisselwerking. Tijdens het schrijfproces kreeg ik begeleiding en advies van bestsellerauteur Maria Genova, Lex Jansen van uitgeverij Magonia en systemisch coach Karen van Hout. Ik ben nu bezig met een thriller over de eerste bemande missie naar Mars, met als werktitel ‘De rode magneet’. Bij dit boek word ik begeleid door Joris van Casteren, journalist en auteur van o.a. Mensen op Mars en Het been in de IJssel. Lees meer over De rode magneet